CO₂ Gasification of Black Liquor Char under isothermal and dynamic conditions
DOI:
https://doi.org/10.26754/jji-i3a.202512008Resumen
Black liquor char was gasified under isothermal and dynamic CO₂ conditions between 800–900 °C. Gas compositions were monitored using a CO/CO₂ analyzer. Results showed that higher temperatures increased CO production due to the Boudouard reaction, confirming the strong influence of temperature on gasification behavior and char reactivity.
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Publicado
2025-07-28
Número
Sección
Artículos (Procesos y Reciclado)
Licencia
Derechos de autor 2025 Fernando Leo Bueno, José Luis Sánchez

Esta obra está bajo una licencia internacional Creative Commons Atribución-NoComercial 4.0.
Cómo citar
Leo Bueno, F., & Luis Sánchez, J. (2025). CO₂ Gasification of Black Liquor Char under isothermal and dynamic conditions. Jornada De Jóvenes Investigadores Del I3A, 13. https://doi.org/10.26754/jji-i3a.202512008