Una literatura mundial (im)possible: L'emergència de l'Altre en "Blasted" i "Attempts on her life" - Aguilar, David (Tropelías. Revista de Teoría de la Literatura y Literatura Comparada, 2022)
Aquest article pretén abordar el debat de la possibilitat (o la impossibilitat) d’una literatura mundial mitjançant l’anàlisi de dues peces clau en el desenvolupament de la dramatúrgia britànica contemporània: Blasted, de Sarah Kane, i Attempts on her life, de Martin Crimp. L’article se centrarà, especialment, en els modes d’aparició de l’alteritat que presenten les obres en qüestió, en la seva relació amb Occident com a identitat i com a discurs, i en les problemàtiques que susciten entorn de la noció de representació en el marc d’una globalització esperonada per la consolidació del capitalisme multinacional. Es mostrarà que ambdues peces ofereixen la possibilitat de reflexionar respecte d’una literatura mundial i mundana des d’Occident, que assumeix la pròpia posició per comprometre’s amb un projecte crític que tingui en compte els reptes i les tensions inherents a l’espai global contemporani. Així, es volen indicar altres modes de contribució específics als debats de la Literatura Comparada com a disciplina.